Intervju sa Danijelom Nerić, Kolači Torte

Praznici su prošli, svima su još puni stomaci hrane ali posle nekog vremena poželećete nešto slatko ili pak slano. Zato vam ovaj put predstavljamo Danijelu i njenu malu radnju domaćih kolača, torti i slaniša.

dekoracija torti

Reci nam nešto o sebi.

Zovem se Danijela, udata sam i imam dvogodišnju ćerkicu Dariu. Završila sam srednju elektrotehničku školu i posle srednje radila razne poslove kao trgovac i administrativni radnik, ali se ni u čemu nisam pronašla. Pošto sam domaćica već nekoliko godina i ćerkica mi još ne ide u vrtić, i zbog finansijske situacije i zbog ličnog ispunjenja rešila sam svoj dar za pravljenje kolača, torti i slaniša da podelim sa drugima i da unovčim. Tako sam krenula kući po porudžbinama da ispunjavam želje tuđih želudaca. :-)

Pored ovoga šta još radiš?

Pored ovoga sam domaćica, supruga i majka.  Brinem o svom domu, mužu i detetu. Osim pravljenja poslastica volim i da kuvam. Inače sam kreativna osoba, i volim svoju kreativnost da izražavam na razne načine. Volim da šijem a volim i da se igram sa makazama i papirom :-) Sama pravim svoje korpice i toppere za muffine i cupcakese.

dekoracija torti

Gde nalaziš inspiraciju za svoje radove?

Volim da poslušam mušterije i da od jedne njihove reči napravim remek delo. Osim toga, inspiraciju tražim i u tuđim radovima, na internetu, u kuvarima i katalozima.

Ko ili šta je najviše imao uticaja na to što radiš?

Pretpostavljam da sam ovaj dar nasledila od svoje bake, koja je bila fantastična domaćica, čije požutele kuvare koristim i dan-danas.  A suprug me je najviše podržao u ovome, zato što voli to kako se osećam kada radim ovaj posao.

Kada je prvi put neki tvoj rad ugledao svetlost dana?

Pravila sam torte i kolače za porodicu i rodbinu od ranije, ali otkako sam počela da radim po porudžbinama, prva porudžbina za „nepoznatu“ osobu je bila početkom marta ove godine. Bilo je teško i pravi izazov.

dekoracija torti

Opiši nam proces stvaranja tvojih  kreacija?

Glavni proces je naravno pečenje ili pravljenje tog kolača, torte ili slaniša. Važno je držati se recepata, ali kada ste iskusni u kuhinji možete i da improvizujete. Kada je ukus moje kreacije završen, onda je vreme za pravu stranu kreativnosti – napraviti ono što je iznutra lepo i ukusno, lepim i čarobnim i spolja.

Ko su kupci tvojih proizvoda?

Mame, bake…svi. Svaki rođendan, godišnjica, slava ili bilo kakva druga proslava može da bude upotpunjena mojim proizvodima.

dekoracija torti i kolača

Imaju li ručni radovi svetlu budućnost u Srbiji?

Sama sam svedok da današnje majke, žene, devojke pribegavaju kupovnim kolačima i tortama, ali isto tako znam da svi vole kada je nešto domaće i napravljeno u kućnoj radinosti sa puno ljubavi. Svesna sam da ne mogu da se takmičim sa ogromnim kompanijama koje mašinski proizvode kolače i mnogo zarađuju na tome, ali znam da makar u svakoj ulici postoji porodica koja će naručiti moj proizvod zato što je domaće i pristupačnih cena.

Gde se vidiš za 5-10 godina?

Nadam se da ću za 5-10 godina mogla da proširim ovaj posao, iznajmim lokal, prijavim prodavnicu, imam bolju opremu i više iskustva i naravno mnogo, mnogo više kupaca.

dekoracija torti i kolača

Šta ti  je cilj u budućnosti kao kreativcu?

Cilj sada, kao i u budućnosti mi je da svaka moja torta ili kolač budu priča za sebe, da fantastični ukusi teraju ljude da naručuju još, a predivne dekoracije ostavljaju bez teksta.

Pored prodavnice na artijani gde još možemo naći tvoje radove?

Imam stranicu na Facebooku, adresa je: domaci.kolaci.i.torte , i na sajtu Tvoja Radnja: domaci-kolaci-i-torte.tvojaradnja.com ,  osim toga imam i blog: javolimdakuvam.blogspot.com.

Imaš li neki komentar za kraj?

Iako ima proverenih firmi, jeftinih kolača, tražite kvalitet, trunčicu domaćeg i puno ljubavi u onome što jedete. To sve možete naći kod mene!

dekorisane torte

dekorisane torte

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Ostavite komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>