Intervju sa Ružicom Ilić, nakit Sharm

Prošlo je već neko vreme od kad smo objavili poslednji intervju. Ovom prilikom predstavljamo jednu mladu i lepu devojku koja nam dolazi iz Smedereva. Ružica se bavi izradom raznovrsnog nakita od perlica i poludragog kamenja. Više o njoj možete pročitati u nastavku teksta.

Ruzica Ilic nakit sharm

Reci nam nešto o sebi.
Imam 24 godina, živim u Smederevu, smatram sebe kreativnom i sposobnom osobom, koja od malih stvari može da sačini nešto veliko, od sitnica stvori vrednu stvar. Volim da obradujem ljude oko sebe malim znacima pažnje, među kojima je i moj nakit :)

Pored ovoga šta još radiš?
Diplomirani sam učitelj, obožavam decu i uživam da radim sa njima. Volim sve što je vezano za modu i dizajn, pa se pored pravljenja nakita bavim i šminkanjem i ulepšavanjem.

Intervju nakit sharm 6

Gde nalaziš inspiraciju za svoje radove?
Inspiraciju za svoje radove nalazim svuda oko sebe, pre svega u velikom izboru perlica (stvarno se trudim da uvek nabavim nešto novo, neobično i nesvakidašnje), zatim u modnim časopisima i online magazinima. Trudim se da boje budu u skladu sa garderobom koja je u trendu i da svaki komad nakita može da se složi uz određenu odevnu kombinaciju. Svoju ljubav prema fotografiji  pokazujem svaki put kada fotografišem svoje radove. Pozadina i podloga su uvek u funkciji isticanja kvaliteta nakita.

Ko ili šta je najviše imao uticaja na to što radiš?
Pre svega, moja ljubav prema nakitu. I sama imam puno minđuša, ogrlica i narukvica, pa sam poželela da se oprobam u pravljenju, da vidim na koji način se  spajaju elementi, šta je sve potrebno od materijala… Uvidela sam da nije teško, ali da je potrebna velika volja, strpljenje, a pre svega mnogo ideja i talenat. U tome mi je pomogla najbolja drugarica Suza (kojoj mašem dok ovo čita), ona mi je preporučila jednu devojku koja takođe pravi nakit i neke osobe od kojih mogu naručiti repromaterijal.

Intervju nakit sharm 8

Kada je prvi put neki tvoj rad ugledao svetlost dana?
Datum za koji vezujem početak svojih kreacija je 5. septembar 2011. godine, kada su mi prve perlice stigle i kada sam napravila prve minđušice :) Zatim je usledilo pravljenje ogrlica, narukvica…i na kraju prstenčića :)

Opiši nam proces stvaranja tvojih  kreacija?
Kada mi perlice stignu, mojoj radosti nikad kraja :) Htela bih sve odjednom da napravim, jer mi ideje samo naviru. U stanju sam po nekoliko sati dnevno da radim, izgubim pojam o vremenu :) Prilikom naručivanja materijala već imam predstavu o tome šta bih sve mogla da napravim. Dešava mi se da samu sebe iznenadim, pa napravim ponešto i spontano, sve zavisi od materijala sa kojim trenutno raspolažem.

Intervju nakit sharm 9

Ko su kupci tvojih proizvoda?
Kupci mojih rukotvorina su ženske osobe svih uzrasta i stilova. Veliki je izbor nakita, pa se za svakoga može naći ponešto, od tinejdžerki do dama u zrelim godinama. Polazim od toga da pravim nakit koji bih i sama nosila, a to znaju i moji kupci. Na početku su to bile mama, sestre, drugarice, koleginice, a sada ima sve više zainteresovanih iz Smedereva i cele Srbije.

Imaju li ručni radovi svetlu budućnost u Srbiji?
Mislim da imaju. Drago mi je što su ručni radovi ponovo na ceni. Mnogi zanati, poput pletenja, tkanja i šivenja nas vraćaju u vremena naših baka, obnavljaju tradiciju, tako da ne bude zaboravljena.

Šta ti  je cilj u budućnosti kao kreativcu?
Velika mi je želja da učestvujem na nekoj izložbi rukotvorina, kako bih i na taj način promovisala svoje radove i bila deo takve organizacije. Nadam se da ću u skorije vreme to i ostvariti, jer bih volela da što više ljudi čuje za mene i da upoznam sebi slične osobe koje se  bave ovim ili sličnim poslom.

Pored prodavnice na artijani gde još možemo naći tvoje radove?
Možete me pronaći na fejsbuku, link mog profila je: nakit.sharm. Pored profila, imam i stranicu i grupu, ali sam na profilu najaktivnija i tamo se nalazi ceo asortiman. Neke od radova možete pogledati i na mom sajtu: http://rossanna89.wix.com/nakitsharm

Imaš li neki komentar za kraj?
Nakit Sharm preporučujem svima koji žele da budu jedinstveni i eleganti. Izbor je veliki i cene su veoma pristupačne. Otvorena sam za svaki vid saradnje i dogovora, nakit pravim i po narudžbini, to mogu potvrditi svi koji su od mene kupovali. Nakit Sharm je idealan  poklon! :)

Intervju nakit sharm 4

Intervju nakit sharm 5

Intervju nakit sharm 2

Intervju nakit sharm 1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Ostavite komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>